terapiamaalaus 2

Sisäinen maailma

Olin noin kolmentoista vanha kun ihastuin taiteen maailmaan täysin. Olin lapsena ja nuorena hyvin kiinnostunut musiikista, taiteesta ja teatterista. Kaikilla näillä alueilla oli mahdollista ilmaista itseään luovasti ja miltei rajattomasti. Musiikki kiinnosti pitkään, mutta yläasteelle siirtyessämme sain onnekseni aivan upean kuvaamataidonopettajan, josta tuli minulle myöhemmin myös elinikäinen ystävä. Taiteen maailma aukeni minulle aivan uusiin ulottuvuuksiin juuri tämän uskomattoman kannustavan opettajani ansiosta.

Viimein musiikki jäi hiljalleen taka-alalle ja maalasin sekä piirsin jatkuvasti vapaa-ajallani. Taiteen tekeminen antoi minulle mahdollisuuden hypätä mielikuvituksen keinoin rajattomaan maailmaan, jolloin voi hetkeksi unohtaa kaiken muun mitä elämässä on meneillään. Samalla se toimii tunteiden purkamisen ja käsittelyn välineenä. Kipeitä tunteita on joskus helpompi työstää kankaalle kuin pukea sanoiksi. Taiteesta tuli minulle niin iso osa elämääni, että hetken kokeilin nuorena aikuisena sitä jopa elinkeinonani. Olen pitänyt jonkin verran myös sekä omia että yhteisnäyttelyitä.

Taide on osa minua ja elämääni. Se on ja pysyy minussa niin kauan kuin vain voin sitä tehdä. Pidän erityisen paljon maalaamisesta. Värien maailma on avannut itselleni miltei terapeuttisen osan taiteen tekemisessä. On vain yksi este, joka on aika. Siksi maalaankin vain jaksottain, aina silloin kun se on käytännön syistä mahdollista. Se on kokonainen prosessi ja se vaatii oman tilan ja ajan syntyäkseen. Haaveenani tulevaisuudessa on maalata uusi kokoelma ja järjestää pitkästä aikaa näyttely.

Tässä ohessa on joitakin tekemiäni maalauksia. Taidetta on syntynyt vuosien saatossa aikoinaan niin paljon että tässä on vain pieni murto-osa tekemästäni tuotannosta. Teokset ovat satunnaisessa järjestyksessä. Materiaaleina on käytetty: akvarellia, quash, akryyli, öljy, kuivapastelli. Näiden lisäksi omaa taiteellista tuotantoa ovat myös toisilla alasivuilla esitellyt kuvitukset sekä grafiikka.

Kuvagalleria