Pride 2008 ulkoasu

Portfolio_perhospallo

Valmistuin graafiseksi suunnittelijaksi Pekka Halosen akatemiasta, Tuusulasta vuonna 2008. Opinnot kestivät kolme vuotta. Lopputyö oli laaja osoitus osaamisesta, jonka oli saanut opiskelun ja harjoittelujen ajalta. Itse halusin toimeksiannon joltakin ulkopuoliselta taholta. Toiveeni oli tehdä jollekin yleishyödylliselle taholle lopputyö, jonka toimintaan ei ole budjetoitu paljonkaan rahaa, mutta kova tarve saada apua tehokkaaseen ja näkyvään markkinointiin.

Otin yhteyttä Helsingin seudun SETA ry:hyn ja kysyin mahdollisuudesta tehdä heille lopputyönä Helsinki Pride 2008 -tapahtumaan visuaalinen ilme koko tapahtuman markkinointia varten. Onnekseni sain lopputyöni aiheeksi toimeksiannon heiltä. He ottivat ilolla apuni vastaan sekä minä olin innoissani näin mahtavasta tilaisuudesta. Suuri osuus työtehtävässä oli myös asiakassuhteen ylläpito ja kaikki yhteistyö sekä asiakkaan että sidosryhmien kanssa.

Sain tehtäväksi suunnitella ja toteuttaa koko Helsinki Pride 2008 -tapahtuman visuaalisen ulkoasun. Teemana oli ekologisuus, kestävä kehitys, ilmastonmuutos, luonto. Unohtamatta monenkirjavaa QHLBT-kansaa, jonka kansainvälisestikin kulkeva sateenkaarilippu-tunnus ei voi jäädä huomaamatta.

Kantavaksi teemaksi syntyikin nopeasti idea perhosesta. Sen herkkyys, kauneus, monimuotoisuus ja yhtä lailla vahvuus tulivat selkeäksi ohjenuoraksi. Lisäksi perhonen on yksi merkittävimmistä indikaattoreista ilmastonmuutoksen tutkimisessa mm. meillä Suomessa. Perhosesta muodostui siis vuoden 2008 Helsinki Pride -tapahtuman symboli.

Markkinoinnin osa-alueisiin kuului:

  • Julisteet
  • Flyerit
  • Käsiohjelma (joka sisälsi myös tapahtumaviikon aikana olevan tapahtumakartan)
  • Bannerit
  • T-paita ja kangaskassi printtipainatukset
  • Nettisivujen ulkoasusuunnitelma
  • Lomakepohjat
  • Mediakortti mainostajia varten nettisivuille

Tässä alla on pieni otanta materiaalista.

Juliste ja Flyer

Illustrator, Indesign, Photoshop

 

Tapahtumakartta

Illustrator, Indesign, Photoshop

 

Käsiohjelman kansi ja yksi sivu

Indesign ja Photoshop

 

T-paitaprintit ja kangaskassi

Illustrator, Photoshop

 

Nettisivujen sivuleiskasuunnitelmaa ja mediakortit

Indesign ja Photoshop